Un tren plecat in ’97 de la Oradea va ajunge maine la mare

  • Pasagerii spun, dupa ce au intrat in judetul Constanta, ca sunt extrem de fericiti ca nu au ajuns mai devreme: “va dati seama, puteam sa nimerim tot in 2014, dar iarna!” Majoritatea au bilete la concertul din Mamaia cu Genius, 3 Sud Est si AS XX.

Trenul, care a plecat in iunie 97 din Gara Oradea, a suferit mici modificari. Vagonul restaurant a fost transformat in vagon cimitir, cel de clasa a doua a fost transformat in vagon-familisti, iar cusetele au fost vandute unui speculant imobiliar, dupa ce, la sfarsitul anilor 2006-2007 si-au triplat valoarea.

Oradenii nu s-au declarat deranjati de mersul extrem de lent al trenului: “Apai ce atata graba? Daca avea viteza poate l-am fi pierdut…Marea nu pleaca nicaieri. Noi am preferat sa stam in tren, decat sa asteptam in soare comanda de la vreo terasa…”

Foarte multi pasageri din trenul catre mare s-au declarat placut suprinsi ca Basescu – pe care il stiau la transporturi a ajuns presedintele Romaniei. “Ne bucura foarte mult ca in anii astia nu s-a schimbat mare lucru. Tara e cam la fel, nici trenurile si nici conducatorii nu s-au schimbat. Daca ni s-ar fi potrivit si costumul de baie luat de-acasa ar fi fost perfect.”

Unii calatori vor merge pe 1 Mai la concertul 3 Sud Est din Mamaia, iar altii isi vor depune pe litoral actele de pensionare. Cei nascuti pe duarata calatoriei sustin ca nu vor sta decat un weekend la mare: “Ne urcam rapid in tren si incercam sa ajungem inapoi. Vrem sa ne crestem nepotii si sa murim acasa.”