Un hotelier din Poiana Brasov a vrut sa inmulteasca zapada cu zahar

  • Doi turisti care au cazut pe partie au facut diabet. Un altul si-a stricat dintii. 
  • “Mi-am zis asa: daca sarea o distruge, zaharul trebuie sa o intretina si chiar sa o inmulteasca!”

snow sugarIon Parvenitean din Buftea are un mic hotel in Poiana Brasov. Dornic sa le ofere clientilor sai conditii cat mai bune de schi a incercat o metoda inedita: a imprastiat zahar pe partie. Pentru ca nu a obtinut nici un efect, el vrea sa depuna o reclamatie la OPC: “Cred ca zaharul era defect. L-am facut si pudra si nu s-a intamplat nimic. Logica spune asa: daca dai cu sare, zapada se topeste, iar daca dai cu zahar ce se intampla? Se pare ca zaharul tos a dat-o la intors… Cand am dat cu zahar brun, m-am facut si mai rau de cacao!” spune dezamagit domnu’ Nelu-hotelieru’.

Adevarata boacana s-a petrecut insa cand schiorii au inceput sa cada intentionat pentru a lua in gura, ceva dulce de pe partia de schi. In mai putin de doua ore partia a fost mancata ca painea calda…cu zahar. Un tanar din Botosani, Covri Gelu, povesteste extaziat: “A fost cea mai dulce vacanta! Am cazut de cateva ori intentionat, recunosc. Nu mi-am rupt nimic, dar am facut cateva carii pentru ca am supt gheata cu zahar ca pe bomboane.”