UDMR cere autonomie meteorologica pentru Tinutul Secuiesc

“Ne-am saturat de vremea din Romania. Vrem autonomie pe pamant, dar si in cer” – a tunat presedintele UDMR, Kelemen Hunor in timp ce a intrat, in halat, peste Romica Jurca.

Apoi, Hunor, care a crezut ca este la o emisiune politica la care intarziase s-a dezlantuit:

“Vrem ca in Tinutul Secuiesc sa ploua cand in Romania e soare si cand la romani ploua, la noi sa iasa soarele. Vrem formatiuni noroase in culorile tinutului, nu in griul din Tara Romaneasca. Vrem ca cine intra pe teritoriul nostru sa simta ca aici e alta tara, cu o alta clima. Am scris Comisiei Europene o petitie in care am explicat cu argumente ca nu putem sa ne udam hainele in acelasi timp cu romanii. Am intrat in setting si la Accuweather si la Wunderground si am schimbat din same as Romania in ba din contra.”

Intrebati de o rulota, aflata in drum spre Vatican, si pe care scria OTV, mai multi romani s-au aratat revoltati de initiativa UDMR. Gheorghita Funarescu din Cluj a declarat ca Romania este datoare sa-si cumpere rachete anti-grindina ungureasca si s-a aratat dispus, in cazul in care luam munitie la mana a doua, sa le vopseasca el in culorile nationale.

Scandalul meteorologic a pornit de la faptul ca USL a stricat ploile UDMR, maghiarii nefiind primiti la guvernare. Ei au promis atunci electoratului ca vor merge cu atonomia pana la Dumnezeu si ca vor aduce, daca e nevoie, soare de la Budapesta. Ulterior a aparut si riposta USL care a amenintat cu ploaie de la rusi, prin vocea lui Ion Iliescu. Tot el le-a mai transmis maghiarilor ca fara energie de la rusi precipitatiile de vara for fi apa de ploaie, adica simple averse cu tunete, fara fulgere.