Traficul de pe DN1 in patrimoniul UNESCO

  • “Asa ceva e unic! Aglomeratia atrage din ce in ce mai multa lume. Trebuie sa punem DN1 pe harta internationala a masochistilor si sa facem o orgie automobilistica, demna de Cartea Recordurilor. Intelegeti? “– spune o sursa guvernamentala.

Ministerul Culturii, in colaborare cu cel al Turismului, pregateste un proiect inedit pentru a introduce in patrimoniul UNESCO traficul de pe DN1. “Vrem sa conservam aceasta transhumanta lenta pe ruta Bucuresti-Brasov si invers. Nu ne dorim ca o eventuala autostrada sa strice acest leagan de civilizatie medievala, acest creuzet de inteligenta si rabdare stramoseasca” – adauga Lentiu Melcovic, secretar de stat bara la bara.

Oficialii din guvern cred ca traficul aglomerat spre si dinspre munte are o serie de avantaje. Melcovic explica: “In primul rand corporatistii isi petrec, in sfarsit, timpul alaturi de familie. Ei ii zic, mai pe romaneste, quality time. Apoi interevin chestiuni ce tin de siguranta si sanatatea celor care vor sa-si petreaca vacanta de iarna la munte. In masina e cald, e o atmosfera placuta, in timp ce la munte, pe partie, temperaturile mici si zapada pot cauza raceli si chiar fracturi…si asta inseamna costuri pentru toti ceilalti. Daca lumea sta mai mult timp in masina atunci e ferita de pericolele de la exterior…”