Traditii de Craciun intr-o corporatie

1.Impodobirea Excel-ului: de obicei, fetele necasatorite fac tabele si coloane cu verde si scriu cifrele cu rosu. Deseori aceasta traditie e asociata cu Schimbarea Wallpaper-ului sau, si mai trist, cu purtarea de cornite de ren.

2. Secret Foamea – In fiecare companie un baiat intra pe nevazute in birouri si mananca din mancarea colegilor. Daca au fost cuminti, Secret Foamea nu termina chiar tot. Cand nu exista nici un barbat in companie care sa-si asume rolul de Secret Foamea se gaseste mereu o fata care sa implineasca traditia. Fata care ajunge Secret Foamea va fi strigata de toti colegii cu apelativul “grasa”.

3. Pomana porcului – E un obicei iubit de toti din firma. De obicei, un sef se arata dezamagit de un cadou primit de la partenerii de afaceri si se hotaraste sa imparta cadoul cu subalternii. Pomana porcului ajunge uneori doar la secretara lui sau la sofer.

4. Petrecerea firmei – E un fel de Home Alone in bucla. Vin mereu alti invitati, care nu lucreaza-n firma, se imbata mereu aceiasi oameni. La sfarsit, hipsterii companiei se dau la nevasta sefului si danseaza pe manele.

5. Pomenirea curierului – Angajatii, care n-au viata personala si nici timp de stat la coada, comanda online si le adreseaza curierilor tot felul de urari in care strecoara si cuvinte care apar in injuraturi.

6. Exorcizarea hater-ului – In fiecare birou, iarna, dracul intra intr-unul dintre angajati. Astfel el ajunge sa urasca lerul, colindele, rapoartele, mancarea de la cantina, newsletterele, viata… Pentru a scoate demonul din el, ceilalti colegi ii dau zilnic ler, colinde, rapoarte, mancare de la cantina, newslettere si… timp liber.

7. Rugaciunea – Este spusa mai ales de catre fete si este foarte scurta: “Sper ca e de post!”. Cele care vor sa promoveze nu se refera doar la mancare.