Taxa de poluare si de prima inmatriculare pentru masinile de calcat

  • Guvernul interzice inmatricularile in Bulgaria
  • Sunt scutite de la plata taxelor masinile de clacat vintage

Guvernul Ponta vrea sa mute povara taxelor de pe talpa tarii pe talpa fierului de calcat. Ai masina de calcat platesti de doua ori, retroactiv: o taxa de inmatriculare – Fierovigneta – si o taxa de poluare in functie de vechimea si greutatea aparatului electorcasnic. Cel mai mult vor plati conducatoarii de masini de calcat cu talpa tip Platfus – pentru ca se presupune ca acestia vor petrece mai mult timp cu fierul in priza si vor consuma mai mult curent la calcarea rufelor.

Pentru o evidenta clara a parcului de masini de calcat se va infiinta pe langa ANAF – Directia de calcat rufe cu publicul – aceasta urmand sa-si inceapa activitatea de la 1 ianuarie. Se interzice inmatricularea masinilor in Bulgaria, dar nici nu se percepe o taxa suplimentara pe al doilea fier in familie. Abia de la al treilea, taxele sunt mai mari cu 20%.

Rares Bogdan – imbracat la patru ace si calcat la dunga cea galbena de Breaking News – a declarat ca Executivul condus de Ponta va iesi dupa aceasta propune cu imaginea sifonata si ca seful lui Cozmin Gusa scoate aburi pe nas de cand copywiterii de Romania TV il calca pe nervi.

Auzind ca este o discutie despre aburi, purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale a intrat din greseala in direct, prin telefon. El a amintit ca presedintele sustine cumpararea masinilor romanesti si ca televiziunile ar trebui si ele impozitate la categoria masini de spalat bani si de calcat dreptul la viata intima si dictatura.