Si-au cumparat haine de iarna pentru ca se tem de reizbucnirea razboiului rece

  • In Botosani, dar si in Statele Unite ale Americii a inceput isteria. Pentru ca se tem de un nou razboi rece, mii de oameni au luat cu asalt marile centre comerciale epuizand stocurile de haine groase.

Criza din Crimeea face victime colaterale. Mii de oameni din Botosani, Chicago, Indianapolis, Boston si New York s-au calcat la propriu in picioare pentru a-si cumpara o geaca mai groasa si chiar calorifere. Goana dupa blanuri si paturi a fost declansata de vestea reizbucnirii razboiului rece.

Mihaita Coldwar I, de la raionul confectii din Carrefour Botosani, spune ca reizbucnirea razboiului rece poate produce degeraturi si va influenta ireversibil vanzarea de tricouri si haine sport. El recomanda clientilor caciula de blana cu bruiaj, cojoc blindat si chiar instalarea unor centrale termice de apartament cu baterii antiaeriene.

Locuitorii din New York, dar si cei din Botosani se tem cel mai mult de cresterea tarifelor la intretinere. Bill Clintwor – varul din State al lui Mihaita din Botosani spune printre suspine: “Acest razboi rece ne va umfla gigacaloria, exact cum au umflat rusii Crimea!”