Sarbatoare uriasa in lumea corporatistilor: Pauza de masa

  • Corporatistii din lumea intreaga sarbatoresc in aceasta duminica prima Pauza de masa. Astazi e dezlegare la Facebook si se mananca.

Ultima duminica a lunii martie aduce o mare sarbatoare in randul corporatistilor care muncesc si in weekend. Astazi ei cinstesc numele multinationalei care ii ajuta la plata ratelor, printr-o pauza de pranz de ce poate trece chiar de 30 de minute. Tot astazi e dezlegare la Facebook, statusurile urmand sa respecte insa regulamentul de ordine interioara ce prevede lipsa referirilor la viata de la job.

In Bucuresti, cu precadere in zona de nord, zeci de corporatisti s-au bucurat astazi de soare respectand traditia populara cunoscuta sub numele de “aerisirea cravatelor”. Se spune ca cei care nu tin sarbatoarea numita Pauza de masa sunt fanaticii carieristi care tin de post pe toata durata anului.

Corporatistii sunt o categorie aparte de credinciosi: ei cred in avansare si nu cred in viata de dupa serviciu. Dupa ce vor marca astazi Pauza de masa, corporatistii de ziua a 7-a vor depune cererile pentru Marea relaxare – sarbatoare care in acest an pica in zilele de 1 si 2 Mai.