Rezistența la vinul fiert – probă olimpică! Șansă uriașă pentru doi români de a merge la Olimpiada de iarnă!

  • Ieri, la baza pârtiei Clăbucet din Predeal, s-a încheiat prima etapă a turneului preolimpic de rezistență la vin fiert. Echipajul României, la această inedită competiție, format din Bogdan Ascorțișoarei și Ionuț Portocală, a surprins asistența cu un exercițiu ce a îmbinat perfect echilibrul la coborâre cu viteza de rotație a paharelor. Ultimul dintre cei doi, deși a jucat accidentat (n.red: o aftă!) a punctat la impresia artistică făcând o figură frumoasă în fața ospătarilor, dar și a spectatorilor. 

Emoții mari, în acest weekend, pentru România. Echipa noastră de rezistență la vin fiert a făcut un pas important în lateral și doi pași în față, spre Olimpiada de Iarnă din 2018 din Coreea de Sud. Bogdan Ascorțișoarei și Ionuț Portocală s-au clasat pe locul 2 la proba de viteză și pe trei la pahar uriaș. Astfel, la general, cei doi au prins ultimul loc de pe podium, asistența aplaudând frenetic cele 5 secunde în care “echipajul” nostru a ridicat paharul de bronz.

Din nefericire, la Predeal au existat și mici incidente. Niciun concurent nu a reușit la finalul celor două manșe de rezistență la vin fiert să pronunțe numele localității Pyeongchang, unde se vor desfășura viitoarele jocuri olimpice de iarnă. Bogdan Ascorțișoarei și Ionuț Portocală ne-au declarat că până în luna martie vor fi de găsit la baza pârtiilor, la căbănuțe, pentru antrenamente istovitoare.