RATB a semnat contractul cu WinRAR

  • Pasagerii transportati pe timp de vara vor fi arhivati.
  • Bucurestenii care doresc sa calatoreasca nearhivati vor scoate mai multi bani din buzunar.

Era nevoie ca cineva sa puna ordine in aglomeratia si invalmaseala din mijloacele de transport in comun. Astazi a fost finalizat contractul de colaborare dintre RATB si WinRAR, iar masinile regiei de transport isi vor imbunatati semnificativ capacitatea, prin arhivarea calatorilor. Intr-o prima etapa vor fi arhivati calatorii din autobuze si trolee, urmand ca tramvaiele sa intre in etapa a doua a programului.

Cum se va face arhivarea si dezarhivarea? Simplu, soferul va avea langa butoanele care actioneaza usile si unul pe care scrie “Compress/Extract”

Contractul nu este ferit de scandal. Multi dintre bucuresteni spunand ca ar fi fost de preferat sa fie facuti .zip, nu .rar. “Mai bine zipati sau tripati, decat rarefiati!”, scrie cu vopsea pe unul din autobuzele regiei.

Primaria Genarala a Capitalei a scos deja la concurs cateva posturi, inclusiv pe cel de conducere, in cadrul Consiliului National de Studiere a Arhivelor Calatorilor.

Conducerea RATB anunta ca va pastra in continuare si varianta de transport in care calatorul nu este arhivat la pachet cu ceilalti pasageri, dar pentru acest serviciu, pretul biletului va fi dublu. De asemenea, calatorii care merg pe distrante foarte scurte (1-2 statii) nu vor fi inclusi in pachetele arhivate.