Premiera la TIRWM Cugir

  • Catalin Radu Tanase relateaza de la Targul International & Rural World Mobile Cugir, in direct, prin hidrofor:

Hidrofor-de-mare-adancime Targul international de tehnologie pentru taranii de pretutindeni a fost luat cu asalt inca de la primele ore ale diminetii. Oaspetii si-au dus vitele la pasune si au venit cu sutele pentru a testa nenumaratele inventii romanesti si de peste hotare, prezentate astazi la Cugir. Coolerele procesoarelor de ultima generatie gafaiau a mici si a bere ieftina, iar oamenii erau imbracati in treninguri de sarbatoare.

Coasa cu butoane sociale, plugul consola X-Bou, drona pentru lucerna si tableta CEPODA – cu ecran pe baza de foi de ceapa – au fost cele mai cautate produse. “Imi lacrimeaza retina display de bucurie, cand vad ce viteaza de reactie si ce rezolutie are ecranul pe baza de foi de ceapa. La noi la tara se poarta eco.” spune un tanar entuziast.

LCD Lacrima Display praz

La ora cand transmit aceasta stire se pregatesc de lansare inginerii Agro-IT din comuna Lunguletu, Dambovita. Ei au prezentat prototipul unui cartof plat, full HD, 3D, cu carcasa pe baza de fibra de carbohidrati si cu antena “barabulica”. Este vorba de un cartof care nu este deloc curbat si care se conecteaza la router-ul din casa. Acesta dispune de functia NAPI care permite schimbul de mesaje, prin gard, intre vecinii din zona rurala.