Pentru ca nu au internet, moldovenii se conecteaza prin interregio

  • Lipsit de o conexiune la internet, un fan infocat al jocurilor pe calculator din Vaslui a trimis un pachet de date cu trenul.

Tanarul Usebebe Agameritei spune ca intarzierea e usor deranjanta, dar are si avantajele ei: “Intre doua conectari la net – Calatori sau Marfa – pot merge la serviciu sau chiar in vacanta peste hotare.” In plus, prietenii din Bucuresti ii printeaza si ii trimit, tot pe tren, si cele mai funny clipuri de pe YouTube. “Da, sunt un moldovean care o arde ardeleneste pe net. La anu’ vin sa iau internet proaspat din Capitala si schimb macazul! (…) Sa va zic una tare: prima oara cand am vrut sa-mi fac prietena pe internet aveam 16 ani. Si mi-a venit un pachet de la ea cu asl, pls. I-am trimis raspuns si pana l-a primit fata din Deva, ca n-aveam tren direct, eu deja eram insurat si cu un copil, aici la Vaslui. Stiti cum ma anunta rudele ca a venit netu’? Striga <<sarma, ai!>> “

Usebebe are insa un mare regret. I-a dat o poza de profil unui mecanic de pe locomotiva, care i-a promis un cont pe Facebook si Skype. Apoi n-a mai primit niciun semn. De cate ori aude fluieratul trenului in gara din Vaslui tresare, iar parintii si prietenii il iau peste picior: “Vezi ca poate-i gagica-ta online! Se-aude ca si cum ti-ar fi dat buzz!”