Oprescu: “La anu’ vom face si locuri de porcare”

  • “Am auzit ca bucurestenii s-au batut pe locurile din fata blocului, pentru taierea porcului de Craciun. Asa ceva nu este admisibil! E de porc! De la anu’, sacrificarea animalelor se va petrece in zone speciale, asa numitele locuri de porcare” – a precizat primarul general Sorin Oprescu

Locatarii dornici sa inchirieze un loc de porcare pentru Craciunul lui 2015 vor depune pana in martie o cerere la Primarie. Vor avea insa prioritate porcii crescuti pe raza municipiului Bucuresti. Cei care doresc sa sacrifice in fata blocului porci achizitionati din alte judete vor plati o taxa suplimentara si nu li se va garanta, in preajma sarbatorilor, loc de porcare.

Zonele special amenajate pentru taierea porcului la oras vor fi usor de recunoscut dupa marcajul de pe asfalt, de culoare rosie, care imita petele de sange si dupa buteliile galbene amplasate in proximitate. Locurile de porcare nu sunt transmisibile, dar Sorin Oprescu le promite oamenilor ca “nu va exista un control strict in cazul in care vecinii decid pe cale amiabila sa cedeze spatiul pentru taierea, respectiv parlirea animalului.”