Noua senzatie in Dorobanti: Shaorma cu portocale

  • “Am inlocuit pulpa de pui cu pulpa de fructe!” spune Cornel Rotisan, bucatar-sef la o shaormarie de lux din centrul capitalei. 

Fetele care nu vor sa renunte la standardul culinar si de viata ridicat, dar care isi fac griji pentru silueta au o alternativa cat se poate de interesanta: shaorma cu portocale oferita de un magazin tip fast-food din centrul Bucurestiului. “Shaorma mecanica” – asa cum este cunoscuta printre bogatii Bucurestiului are aceleasi ingrediente ca o shaorma obisnuita, diferenta esentiala fiind aceea ca feliile de pui au fost inlocuite cu cele de portocale.

Maria Asuelenei, o clienta recent intoarsa in tara dintr-o vacanta in Texas ne-a marturisit: “Nu stiam ca maioneza si usturoiul se potrivesc atat de bine cu portocalele. Shaorma Orange is the new shit!” Colega ei, Elisabeta Lipie nu pare foarte incantata si completeaza: “The new shit cu samburi! Ai grija, fata! Carnea rulz!” 

O batrana observa agitatia de langa shaormarie si ne-apostrofeaza: “Pe vremea lui Ceausescu imi mureau trei generatii de rate si gaste pana reuseam sa cumpar trei portocale. Si dupa ce le cumparam le puneam la congelator sa nu se strice si sa le pot scoate pe masa la ocazii. Acum va bateti joc si mancati portocale cu cartofi. Pai vezi ca nu merge…”