Miracol la Botosani: Fata de la pagina 5 i-a aparut pe fereastra!

  • Geamul lui Fanica este atractia orasului. Femeile se inchina si isi scuipa in san, iar barbatii se straduiesc sa reziste, sa reziste…sa reziste. 

Fanica Tabloidean din Botosani este atractia cartierului in care locuieste. De doua zile, lumea vine la el in casa pentru a vedea minunea: seara, la apus, pe geamul din bucatarie ii apare Fata de la pagina 5. Miracolul este cu-atat mai mare cu cat fata ce-i apare la geam este mereu alta. Fanica spune ca nu este o simpla coincidenta pentru ca el crede in numerologie de cand pe soacra-sa a calcat-o autobuzul 5 din oras, iar nevasta nu s-a mai intors acasa de ani buni, dupa ce a lasat scris pe un bilet pe frigider “vin in 5 minute”. Mai mult, el sta chiar la etajul cinci si-n trecut, la anatomie avea numai note de cinci.

Intrebat cum isi explica minunea, domnul Tabloidean ne-a marturisit: “Obiceiul meu este sa sterg geamul de la bucatarie cu ziare. Le prefer p-astea cu poze premium: Libertatea, Click, Catavencii etc. Si intr-o zi (respira si face o pauza lunga) – eram cam ametit ca ne intrara ajutorul social in vena –  cand stergeam asa geamul m-am pus pe plans. Lacrimam si blestemam soarta printului din Romania. Ajunsesem sa spal geamul cu lacrimi de om care tanjea dupa presa quality. Asa cred ca s-a intamplat… Dumnezeu mi-a trimis Fata de la pagina 5 ca sa-mi clatesc ochii si sa realizez ca viitorul e al tabletelor si al ecranelor tactile.”

L-am intrebat apoi pe Fanica daca aparitia fetelor cu sanii goi a starnit curiozitatea si invidia vecinilor. Ne-a raspuns dezgustat:  “Astia de pe scara, cititori de Dilema Veche, m-au luat la misto dom’le. M-au intrebat daca geamul are vreo crapatura.”