Ministerul Sanatatii va organiza Loteria Bolilor

  • Super-veste: Tratament gratuit, ambulanta-limuzina, doctori politicosi si asistente dedicate, cazare si masa intr-un spital civilizat, totul din partea statului. Acesta este marele premiu pus la bataie de autoritati pentru un bolnav norocos. 

Dupa modelul de succes introdus de ANAF cu Loteria Bonurilor, Ministerul Sanatatii vrea sa-i determine pe pacientii din tara sa se inscrie la Loteria Bolilor. Astfel, medicii vor elibera pe langa reteta si un loz in plic: “pacientul pastreaza lozul pentru extragerile clasice ale Loteriei Romane, iar in plic pune si el o atentie” – spune Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Pacientii sunt foarte incantati de intentia autoritatilor: “Imi vine sa fac din nou hernie de bucurie! Oricum tratamentul in tara era o loterie, asa ca extragerile lunare de la Loteria Bolilor vor fi ceva firesc in viata noastra.”- ne-a declarat Iosefina Conta, aflata pe holurile unui spital de provincie.

Banicioiu explica si felul in care vor fi desemnati castigatorii Loteriei Bolilor: “Mai intai o sa tragem o anumita boala. Sa zicem ca din bol am extras pe cineva care sufera cu inima. Apoi vom trage judetul. Va dati seama ca toti cardiacii din Galati sau Vaslui sau Prahova vor avea parte de adrenalina gratuit? Si-apoi, trage un cod de pe cardul de sanatate, urmand ca pacientul desemnat castigator sa fie luat de-acasa cu o ambulanta-limuzina si cu doua asistente de vis. Va promit eu, va fi spectacol. Cred ca masura asta ii va baga pe multi in boala!”