Masură drastică luată de transportatori: Introducem avionul cu burduf

  • Taxele prea mari, carburantul exagerat de scump si starea deplorabila a carosabilului i-a determinat pe operatorii de transport călatori, de la noi din țară, să inlocuiască microbuzele cu avioane cu burduf. 
  • Programul pilot destinat călătoriilor cu avionul cu burduf debuteaza maine cu o cursa Pascani – Mangalia, cu escala la Constanța.

“Ne consta mai puțin sa modificăm un avion si sa-i sudăm un burduf, decât sa ducem lumea la mare cu autocarul sau cu microbuzul” spune Dan Chicote de la manșa unui aparat recent modificat pentru a face fata volumului mare de călatori. Acesta a adugat: “avem trei categorii de bilete – low cost, hău cost – locuri in picioare si no cost…La no cost merg, de obicei, batrânii, cărora nici nu le spunem că zburăm si că nu mergem pe șosea.”

Avioanele cu burduf sunt o gaselniță 100% românească, premiată la Geneva, o adaptare dupa vechile autobuze, cu care am ieșit din tranzitie. Există deja mari operatori de curse aeriene care vor sa introducă aparate de zbor cu burduf, mai ales catre orașele Madrid si Milano, unde se face des naveta.