Marea Neagra introduce vize pentru romani si bulgari

  • “Aglomeratia infernala si mizeria lasata in urma de turisti au fost factorii care au influentat decizia” spune Dan Negru, purtatorul de cuvant al administratiei Marii Negre. Tot el a adugat si faptul ca Marea Neagra vrea sa adopte acelasi set de masuri ca si Marea Britanie, in ceea ce ii priveste pe romani si bulgari.

De la anul mergem la mare doar cu viza. De fapt, turistii romani si bulgari au voie sa vina pe litoral, dar pentru a intra in apa au nevoie de o stampila pe pasaport. Este vorba de o masura anti-cocalareala ceruta de Marea Neagra Comisiei Europene, iar specialistii forului european apreciaza ca aceasta are toate sansele sa fie aprobata.

Magelan Geamanduru turist roman (din Vaslui) aflat pe litoral spune ca nu se astepta ca Marea Neagra sa fie atat de drastica: “Iata dovada care atesta ca Marea Neagra nu e cel mai bun vecin al nostru. Vorba asta ramane un mit. Nu cred ca noi romanii suntem cei mai hoti, cei mai badarani si mai distrugatori din toata Europa. Sunt curios cine o sa se scalde la anu’ aici…Ungurii? Rusii?”

Invitat la Cabral in emisiune, Emil Hurzeanu a spus ca decizia Marii Negre trebuie respectata: “Nu stiu daca e bine sa fim certati cu apa!”