Le Frigaro descifreaza filosofia de joc a grecilor

  • Baraj pentru Cupa Mondiala: Grecii au un punct slab in aparare, Romania o extrema dreapta indisciplinata

Grecii au pregatit in cel mai amanuntit detaliu partida cu Romania pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia.

In poarta va fi titularizat Leonidas – zis si scutul. Linia de fund este cea mai vulnerabila: Ahile in centru, accidentat la calcai si Dionysos in banda, prieten de pahar cu Tamas. Zorba este si el un obisnuit al cluburilor .

Toate baloanele trec insa pe la Sisif – recunoscut pentru travaliul sau. El va trimite, cel mai probabil centrari catre Pitagora – jucator cu un bun joc de cap. Merkel este capitanul naturalizat ce joaca extrem de economicos. Grecii mizeaza pe Uzo si Halkidiki in atac, iar ziaristii eleni se astepta ca Uzo sa faca un meci mare, sa-i ameteasca pe fundasii nationalei noastre.

Romania va avea intre buturi o vedeta de Liga a-II-a:  Tatoiu – transfer de ultima ora de la tv la nationala. Filosofia de joc a grecilor va fi descifrata si repovestita jucatorilor de Cornel Dinu, antrenor-jucator-capitan, alaturi de principalul de pe banca, Dumnezeu.

Extrema dreapta – o figura obisnuita pe acest post Vadim. Un rol foarte defensiv il va avea fundasul Adrian Nastase. De la Manole, daca va fi trimis in locul exoticului Solcanu, se asteapta de asemenea sa actioneze ca un zid. Apoi mizam pe combinatiile si relatiile de joc stramosesti dintre Zamolxe (nici o legatura cu jucatorul retras in munti Zalmoxis) – Ciobanul Ghita si Dorel. In atac ne fortam norocul cu gemenii Zaruri: Sase si Patru iar mingicariile sunt responsabilitatea lui Fat-Frumos. Surprinde de la noi absenata lui Mutu care, stim toti, a uimit tot Pamantu’.