Jale mare la buget: Guvernul nationalizeaza lautarii

  • Ultima ora: Victor Ponta a iesit in seara asta la tv si a explicat ca Executivul a fost nevoit sa gaseasca rapid o solutie pentru a colecta mai multi bani la buget

Relateaza: Acordeion Iliescu

Nationalizarea lautarilor ne va scoate din criza, a spus premierul Victor Ponta, intr-un discurs tinut la Palatul Victoria. Primul ministru crede ca romanii dau mai degraba bani la lautar decat la stat, sa-si plateasca impozitele. Astfel, Guvernul va emite o ordonanta de urgenta, prin care lautarii vor lucra si vor colecta bani exclusiv pentru stat. Practic, lautarii vor intra alaturi de medici, profesori si politisti in randul bugetarilor.

Ideea guvernantilor a creat panica in randul lautarilor. Fasolasi Dorel din Cheia – presedintele Federatiei Mama Mater “Dupa Ureche” a reactionat vehement: “Riscul bate fiscul! Si riscul e foarte mare, domnilor: se duce dracului armonia universala. Ne pleaca talentele din tara!” Astfel, el a sustinut ca o astfel de masura de nationalizare ii va determina pe toti lautarii de la noi sa emigreze sau sa intre in silentio stampa. Oricum ei nu vor canta pentru taxe si impozite. “Noi stim cantece de pahar, nu de taxe pe intravilan! Noi stim doine de jale, nu de impozite locale!” a aduagat acesta.

Fasolasi Dorel si-a exprimat, la final, increderea ca presedintele Traian Basescu – un fin cunoscator al repertoriului lautaresc, aflat la Chilia in port – va fi de partea “oamenilor de la butoane” si nu va ratifica o astfel de lege cu cantec.