Iohannis: “În tinerețe am comentat fotbal. Eram Ilie Dobre al pauzelor!”

  • Puțină lume știe că actualul președinte al României, Klaus Iohannis, a cochetat cu meseria de comentator sportiv. “Vârful carierei mele a fost un minut de reculegere pe care l-am păstrat impecabil. Lăcrima funcția Mute a televizorului de ciudă!” mărturisește Iohannis.  

Reporter: Final de an, îh…?

K. Iohannis: Îh…

Reporter: Hai că ne prinde Revelionul ospătarilor și intră Traian peste noi! E bine? Gut?

K. Iohannis: Gut! Adică oh, Gott!

Reporter: Hai că vine mărțișorul și ne gâdilă ghioceii în talpă până vă hotărâți. V-ați apucat de România lucrului bine-făcut?

K. Iohannis: Ja-Ja! Ia vezi cum îmi vine paltonul ăsta!? E bine făcut?

Reporter: Concediu? Winter…Oh tannenbaum?

K. Iohannis: Ja! Sigur! Mărginimea Floridei. Pentru tradiții!

Reporter: S-o dăm și pe glume: ce vă doriți de la Santa Klaus?

K. Iohannis: Gut! Poantă mai previzibilă decât driblingul lui Adi Popa…

Reporter: Hopa! Ați schimbat macazul? Tenis… cu piciorul?

K. Iohannis: Ja! În tinerețe am mâncat fotbal pe pâine. Și-acum, când vorbesc, parcă mai am pâine în gură…Am fost comentator la un post local de radio. Amu… FM.

Reporter: Amu Fm? Nu cred!

K. Iohannis: Amu! Prescurtarea de la Amuțim în Fm. Eu eram cel mai talentat. Tăceam nativ. Tăceam mai ales la sport. Țineam audiența în suspans. La fotbal, finalurile de meci erau o demență!!!

Reporter: În ce sens?

K. Iohannis: Veneau rapid. Se încheia meciul și eu încă prezentam formațiile. Dar când era pauză făceam spectacol! Atunci tăceam imperial! Colegii îmi ziceau Ilie Dobre al pauzelor. Pe-atunci puteam să nu zic nimic mai mult de 15 minute, dar ăsta e regulamentul. Țin minte că am tăcut la Amu Fm la un minut de reculegere de auzeai cum plescăie jucătorii guma…Lăcrima funcția Mute a televizorului de ciudă! Acuratețe germană!

Reporter: M-ați lăsat fără cuvinte!

K. Iohannis: Atunci hai că închei eu cu o poantă. Știi cum se cheamă consilierul care-mi scrie discursurile la Cotroceni? Tac…tilograf!