Incredibil: Mii de romani isi petrec protestele in Bulgaria

  • Sunt conditii mult mai bune decat la noi in tara – spune un sidicalist din invatamant. Imi vine sa plang de oftica pentru faptul ca noi tinerii nu ne putem scanda doleantele in fata celor care si-au batut joc de viitorul nostru – adauga o studenta, devenita acum studenta-ta la Sofia.  (sursa foto: yourshot.nationalgeographic.com (Georgi Kunchev)

Romanii prefera alte destinatii nu doar pentru concedii, ci si pentru proteste. Mai numerosi si bine organizati decat cei de la Bucuresti, protestatarii din Bulgaria au devenit rapid o atractie pentru cei de la nord de Dunare. “Aici in Bulgaria avem o sansa de a schimba ceva! In primul rand schimbam peisajul. Sa stiti ca nici nu se compara cu ceea ce gasim in tara. Aici si preturile sunt mai mici si pancartele sunt mai usor de facut pentru ca imediat gasesti o rima la ta-ta. De exemplu: USL si PDL-ta-ta! Aceeasi mizerie-ta-ta! Simplu. Mai vreti una? Ponta spune drep-ta-ta/Lucrarea-i plagia-ta-ta!” – afirma o tanara venita sa-si petreaca in Bulgaria, alaturi de familie, nemultumirile sociale.

La aceasta ora se estimeaza ca cel putin o mie de studenti si alte cateva mii de sindicalisti din invatamant si sanatate isi petrec protestele in Bulgaria.