Grecia asteapta o transa de la FMI pentru a putea juca in nocturna barajul cu Romania

  • Situatie dramatica pentru selectionata elena. Grecii strang bani pentru a putea aprinde lumina la instalatia de nocturna si asteapta un sprijin de la FMI

“Am ajuns mai rau ca Rapidul” – se plange un suporter grec in presa locala. Echipa sa favorita are meci decisiv cu Romania pentru calificarea la mondiale, dar nu stie daca isi va permite sa porneasca instalatia de nocturna. In Grecia s-a lansat o campanie publica de strangere de fonduri pentru ca federatia de fotbal sa poata plati factura la curent la meciul cu Romania, programat pe 15 noiembrie. In acelasi timp, autoritatile elene vor sa se imprumute la FMI pentru ca partida sa se dispute in nocturna.

Federatia de fotbal din Grecia are si un plan de rezerva: dotarea suporterilor cu brichete inteligente – cu lanterna. Oficialii au si postat pe site un comunicat de presa in care federatia le cere sprijin microbistilor “pentru a lumina drumul jucatorilor catre Rio”.

Toata lumea astepta si o reactie din partea FRF, o donatie sau un gest de solidaritate, insa Mircea Sandu si-a cerut scuze in fata omologilor sai, declarand ca fotbalul romanesc nu dispune decat de un generator de scandaluri.

Grecia este acum la mana functionarilor de la FMI, dar si la cea a Angelei Merkel. Aceasta din urma, are in birou intrerupatorul de la economia si iluminatul public din tara lui Aristotel.

(a relatat Qitros Luminakis)