Galeriile de la Rosia Montana transformate in tuneluri de metrou

  • Autoritatile locale au doua variante: sa vanda tunelurile bucurestenilor din Sectorul 6 sau sa faca metrou la Rosia Montana pentru localnici si turisti. 

Uniti salvam Rosia Montana – Sub aceasta deviza s-a desfasurat Conferinta Metroul la orase si sate – eveniment sub inaltul patronaj al edililor din Rosia Montana si Bucuresti. Conferinta este un succes total, fiind transmisa in direct pe Euronews, CNN, Eurosport si Mezzo. Localnici sunt si ei in delir la auzul vestilor ca in zona s-a putea baga metrou: “E un miracol pentru noi! Niciodata nu m-am gandit ca mi-as putea vinde ciorapii de lana pe care ii fac, in subteran. Pana acum ce facea? Laba la o soseata, va spun eu. Pentru ca minerii astia nu cumparau decat casti Beats By Dr. Dre. “ – afirma cu lacrimi pe obraz Sanda Lungu.

“Avem infrastructura, avem oameni care vor sa munceasca. Trebuie doar sa gasim calatori” – spune plin de emotie Eugen Furdui, primarul din Rosia Montana. Edilul a declarat ca si-ar dori ca toti cei care se intalnesc seara la Universitate pentru proteste sa vina peste cativa ani la Rosia, la statia Aparatorii mediului.

Pe de alta parte exista si varianta ca cei din Rosia Montana sa vanda galeriile administratiei Capitalei. Astfel, metroul din Drumul Taberei ar fi finalizat mult mai rapid. “Va imaginati ca ar fi ceva spectaculos sa pleci de la Romana si sa iesi la galeriile romane de la Orizont sau Favorit. Depinde acum de ce costuri vom avea la transportul acestor tuneluri” – a precizat Sorin Oprescu.