Fenomen straniu la Buzzesti: la parastas nu mai vin decat bloggerii

  • “Toate pomenile din sat sunt boicotate de localnici. Noroc cu bloggerii” – spune Vadana Diaconescu event planner rural.  

In satul Buzzesti e jale mare. Localnicii se plang de faptul ca inmormantarile si-au pierdut farmecul de alta data. “Dupa ce raposatul este dus la groapa, vaduva nu-i mai face pomana ca pe vremuri, ci follow-up…” spune Ion Meclaud, de la ansamblul folcloric “Nemuritorii”.

Si se pare ca Ion are dreptate. Investigatiile echipei Le Frigaro au scos la lumina evenimente bulversante. Satenii sunt foc si para pe schimbarea strategiei de comunicare si pomenire de dupa inhumare si au decis sa nu mai mearga la nicio pomana. Ca sa salveze aparentele, cei care trec prin tragica despartire de cineva drag, au ajuns sa apeleze la bloggeri. “Ei cei mai fac oleaca de buzz in online” murmura o batrana. Tot ea ne aminteste de o vorba veche: “Mortul de la groapa nici cel mai tare endorsment nu-l mai intoarce. Cand te bazezi pe bloggeri si social media zici ca-i viu saracu’, dar el nu mai misca, mama!”

“Bloggerii se multumesc si cu produse, dar prefera banii” adauga Vadana Diaconescu event planner rural in cadrul agentiei de agro-PR “LIBBDOU.”

Prezenta bloggerilor la pomenile din Buzzesti a atras insa si aparitia unor bocitoare de tip extremist. Este vorba de bocitoarele “hater”, care in loc sa-l planga pe cel plecat dintre cei vii il vorbesc de rau. Ion Meclaud ne-ajuta sa intelegem fenomenul: “Bocitoarele pe ura se pun pe plans pentru ca n-au prins si ele un piscot la pomana bloggerilor…”