De la 1 Decembrie platim si pentru lumina stinsa

  • “Este noaptea mintii” – striga disperat un cetatean defavorizat din Strehaia

Dupa ce Guvernul a introdus taxa pe stalp furnizorii de electricitate au reactionat fara mila: din iarna platim si pentru lumina stinsa. “Pentru noi nu conteaza daca aprindeti sau nu becul, curentul este acolo pe cablu si pe noi ne costa sa-l producem.” – au precizat surse din cadrul unei companii de furnizare a electricitatii.

Deocamdata lumina stinsa va fi la jumatate de pret fata de lumina aprinsa. Lampile solare vor fi momentan scutite de la plata luminii stinse. Facturile – numite black bill – vor ajunge la clienti incepand cu finalul lunii decembrie.

Primul care a reactionat la aceasta masura este cunoscutul artist Fuego: “sincer nu stiu cum sa tin bradul. Daca aprind instalatia costa, daca o sting costa. Sunt curios cum or sa masoare costurile la beculetele intermitente.” 

Un cetatean revoltat din Strehaia ne-a scris la redactie: “Va scriu aceste randuri la lumina lumanarii. Mi-a ramas de la nunta, slava Domnului! Calul din casa a crezut ca e ziua lui si a vrut sa o stinga si sa-si puna o dorinta. Simt furie si revolta fata de aceste biruri. Ce ne facem? Pana acum furam curent pentru ce ne placea cum se reflecta dungile de pe trening si siretul alb de la adidas. Astia fac din om neon, pardon, neom! Acum ca trebuie sa platim si pentru lumina stinsa e prea de tot. E noaptea mintii! Ma tem ca aceasta masura va aprinde fitilul unei revolte…”