Cutremur si miros suspect in Vrancea: Damf de peste 6 grade pe scara icter!

  • Un focsanean care a umblat la butoiul cu varza a declansat panica in oras. Pamantul s-a cutremurat iar oamenii au iesit in strada. Seismul n-a fost foarte puternic, dar mirosul avea peste 6 grade pe scara icter. 

Alerta in judetul Vrancea dupa ce un focsanean a coborat in beci si a umblat la butoiul cu varza. E vorba de un butoi din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial, obiectul fiind incadrat de specialistii de la ISU la munitie de razboi. Unda seismica si de miros s-a resimtit si in Bucuresti si chiar la Sud de Dunare.

Obisnuiti cu cutremurele oamenii din judetul Vrancea nu s-au speriat de zgaltaitura, produsa probabil de butoiul agitat, dar au intrat in panica de la miros. Specialistii au dat imediat verdictul: Mirosul de gaze a fost foarte puternic, de peste 6 grade pe scara icter.

Este a doua oara in mai putin de sase luni cand mirosul provoaca panica si isterie in Romania. In iulie, un microbuz aflat in tranzit pe ruta Barlad – Bucuresti, emana radiatii de transpiratie la un nivel de 5.9 pe scara icter. “Fukushima a fost sora mica pe langa ciorapii transpirati ai moldovenilor” – spunea atunci un barbat care a suferit arsuri de gradul doi.

Medicii recomanda folosirea frecventa a sapunului pentru a evita acumularile de gaze de transpiratie. Directorul Institutului de Fizica Igenei  – Gheorghe Miresmeanu a declarat: “Daca vom continua sa mirosim urat, sa fim niste imputiti cum se zice popular, o sa avem parte de o catastrofa mai mare ca cea din ’77! Un cutremuri si un damf de peste 7 grade pe scara icter se poate produce oricand. Aveti grija de stomacul vostru, se poate prabusi oricand!”