Cum vei vota in functie de zodie (corespondenta)

Berbec
Elan (nu acel Elan…)
Este primul la vot! Nici nu s-au deschis bine urnele, membrii comisiei încă nu și-au împărțit străzile, morții încă nu s-au prezentat, când! ce să vezi, apare Berbecul vajnic, dator se dea exemplu la tot cartierul în următorii 4 ani. God bless America!

Taur
Posesiv
E cel ce pleacă cu ștampila acasă. De ce? Pentru că s-a atașat de ea și nu își vede viața fără ea până la următorul scrutin. Un om, o conștiință.

Gemeni
Împrăștiat
Întâi a uitat că și-a schimbat de curând buletinul și nu mai stă (în acte) la vechea adresă. Apoi și-a adus aminte pe drum că a uitat să scoată fierul de călcat din priză. Iar când în sfârșit ajunge la secția de vot, surpriză, tocmai ce și-a spălat perechea de blugi cu tot cu cartea de identitate în ea. Ce-ai făcut fă Doina?

Rac
De casă
Da mamă, da! Cum? Sigur, am ajuns cu bine la secția de votare. Da mamă, cu el votez, Da, îi transmit salutări și lui dna Popa de la 3. Bine, povestim mai târziu.Te pup, vorbim când ies. Da, votez cu Iliescu.

Leu
Siguranță
Cum cu cine votează? Cu cel care are cele mai multe șanse, fără nici o urmă de indoaiala. Pune ștampila fix în dreptul chenarului cu însemnul Leului. Asta nu înainte de a-și intimida din priviri întreaga audiență. Cap în gură feromonic.

Fecioară
Tipicar
Scoate tacticos șervețelul impecabil din buzunar, apucă cu grijă ștampila, trage perdeluța de la cabină, aplică perfect pe mijlocul pătratului, împăturește buletinul de vot la dungă și introduce buletinul în urnă. La plecare nu se poate abține și se oferă să le aranjeze membrilor din comisie paharelele de cafea. Dezolant de amuzant.

Balanță
Indecisul
Deși este foarte bine informat nu se poate decide pe care rău mai mic să-l aleagă. În final ștampilează tot buletinul. Culmea fină a inteligenței.

Scorpion
Răzbunător
Intră vesel în cabină dar frunzărind buletinul de vot aude o discuție între un cetățean și unul din membrii comisiei. Apoi iese din cabină și surprinde o tentativă de fraudă. Până la următoarele alegeri și-a asigurat intrarea la televiziunile de scandal. Moral și prințip, nu mai da că țip!

Săgetător
Credincios
Cu straiele de sărbătoare primul drum îl face la biserică, apoi, după ce-i soarbe cuvintele preotului din timpul predicii, se-ndreapta tacticos, cu soția la braț către școală de cartier. La intrarea își face cu sfială semnul crucii iar la ieșirea din cabină duce buletinul de vot la tâmplă, acolo unde încă mai are o urmă de mir. Amin.

Capricorn
Răbdător
Este chiar președintele secției de votare. Cu foarte mult calm și neînțeleasă răbdare se-ndreapta și el spre cabină de vot. Ce bărbat, ce femeie, ce zi! Votați margarina Rama!

Vărsător
Revoluționar
Vine deja cu capsa pusă, deranjat că vecinul de la 6 mai apare încă pe listă, deși el știe sigur că a plecat în Spania acum șase ani. Apoi descoperă că nea Ion, practic mort de doi ani, e și el pe listă. Când dă în sfârșit să voteze, nu-i ștampilă. Și uite așa se întrerupe activitatea în toată secția pentru o percheziție la sânge.

Peștii
Ipohondru
Hmm parcă am temperatură, și… mi s-au umflat și picioarele Cum? Urna mobilă nu se deplasează decât pentru urgențe ori persoane imobilizate la pat? Dar eu am rețetă prescrisă de dl doctor de la Spitalul de Arși. Nu dom’ne, normal că nu figurez pe lista de la primăria, că doar nu m-am ars de la locale!

GUEST WRITER : Mihaela Elena Ivan