Culmea rușinii: Un corporatist a fost părăsit de automatul de la birou

  • Păreau un cuplu perfect. El dedicat 100% carierei, ea o mașină tăcută, mereu gata să-l asculte și să-i servească ceva de băut sau de mâncare. 

Când Ionuț Anghel a anunțat pe rețelele de socializare că este într-o relație cu “aparatul de sanwich-uri de jos” colegii de la birou s-au amuzat, iar apropiați și-au făcut griji. Timpul a demonstrat însă că se poate. Apoi au realizat că la mijloc e dragoste adevărată. Ionuț n-avea oricum timp de fete și nici fetele care lucrau cu el peste program, la corporație, n-aveau timp de relații. În plus, Ionuț era și timid. Așa că a fost nevoie ca automatul de jos să facă primul pas. I-a dat două batoane de Snickers! Se întmpla într-o zi de marți, după ora 20. Ionuț era încă la birou și iși amintește că-n acea zi a zâmbit. A zâmbit așa cum zâmbea până să treacă de ultimul interviu… Lumea s-a obișnuit cu ideea și părea să-l incurajeze pe Ionuț să se vadă cu aparatul. Mai ales șefii! Ei erau cei mai fericiți. Ionuț iși consuma cea mai frumoasă parte a vieții – dragostea conjugală – tot la birou.

Relația lui Ionuț cu automatul de vending – pe care el îl alinta deja Vandi – s-a deteriorat brusc. Din nefericire știm doar versiunea aparatului: “…urâtă zi! Plouase cred afară și toată lumea era nervoasă. Eu pentru că rămăsesem fără salam de biscuiți, ei pentru că nu-și făcuseră target-ul. Ionuț s-a apropiat de mine și mi-a băgat câteva bancnote în buzunar. Nici nu mă privea. Se uita în gol…A cerut apoi un Pepsi la 0.5. Eu n-am avut nicio reacție. A băgat încă o dată codul și s-a incruntat. Eu…nimic. Pepsi se făcuse 3.5 lei, iar el nu văzuse. Atunci m-a lovit prima dată! Îmi venea să urlu “Băăăăi, Bănică! Cine te crezi bă?!”…Îmi venea să intru în pământ de rușine și să arunc cu pieptul de curcan expirat în el. Apoi m-am gândit că e nervos, că are rate, că unde mai găsesc eu unu ca el…Și-atunci m-a lovit cu piciorul!”(lumina aparatului pâlpâie după care se stinge brusc. La fel și conversația noastră)

Așa s-a consumat primul caz de violență domestică om-mașină. Poliția îl anchetează pe Ionuț, iar automatul – care a stat conectat la aparate 10 zile, la service – și-a refăcut viața. Nu mai acceptă relații de lungă durată și nu mai dă două batoane de Snickers nimănui. Ba chiar, în zilele când iși amintește de loviturile primite, oprește și altora câte 50 de bani.

Later Edit: La o săptămână după discuția noastră mașina s-a mutat de la corporație într-o fabrică, la câțiva kilometri de București. Aici nimeni n-o deranjează, toată lumea vine cu pachet de-acasă. Are salam de biscuiți, Pepsi și Snickers, dar nu mai are încredere în oameni.