Conspiratia mersului bara la bara pe DN1

  • Romanii au reusit sa transforme o situatie extrem de neplacuta intr-una avantajoasa: isi tracteaza autoturismele si fac economie la carburant. Masina din fata coloanei e “locomotiva”, urmatoarele 20-30 de masini sunt “vagoanele” 

Televiziunilile si presa scrisa ne arata in fiecare an imagini cu traficul extrem de aglomerat de pe DN1. Nimeni nu ne spune insa ce se intampla cu-adevarat acolo, la nivelul asfaltului. Adevarul este unul incredibil: doar masina din fata coloanei este pornita si le trage incet-incet si pe celelalte. Mersul bara la bara a devenit astfel sursa unor importante economii la bugetul familiilor care s-au indatorat pentru a petrece 2-3 zile la munte in Romania. “Este o adevarata minune! Nu este conspiratie si nici boicot la adresa benzinarilor ci este solidaritate romaneasca. Ma simt mandru ca sunt roman” ne marturiseste cineva aflat in coloana de masini ce merge bara la bara catre Bucuresti.

Ideea tractarilor pe DN1 i-a venit lui Nelu Economu din Baraolt. El si-a facut o pagina de Facebook pe care a numit-o “hai la munte fara sa arzi gazu'” si se pare ca mii de romani au aderat la propunerea lui. Acesta recunoaste ca a fost inspirat de o coloana oficiala ce a trecut in viteza pe langa cele care se miscau cu viteza melcului: “ce-ar fi sa ma agat si eu de astia? i-am zis unui amic de pe scaunul din dreapta. Apoi am scos stanga si l-am tractat pe cel care mergea in spatele meu. El a facut la fel si tot asa…A fost tura cand am consumat eu benzina. Dar apoi 6 luni n-am mai platit nimic. Intelegeti? E ca la CAR-ul tiganesc. ”   

Politia Romana nu poate interveni, mai ales ca, in aceste vremuri de criza, au fost vazute masini cu sirena pornita “agatate” in coloana solidaritatii de pe DN1.