China reclama falsurile din Statele Unite si Marea Britanie

  • Firme precum Reelok, Mike, iPoon, Baston-Martin sunt sufocate de invazia de produse contrafacute

Suprematia economica a Chinei este amenintata de micii producatori americani si englezi. Celebrele firme Reelok, Mike, iPoon, Baston-Martin au ajuns sa fie piratate cu nonsalanta. Astfel, pe piata din Europa au aparut falsuri precum: Reebok, Nike, iPhone si Aston Martin. Lista nu se opreste insa aici.

Autoritatile chineze reclama, pe langa pretul exagerat al copiilor, si faptul ca acestea stirbesc imaginea companiilor producatoare de produse originale. Multe din produsele pirat nu au calitatile si functiile de care se ingrijesc muncitorii chinezi. “Un iPoon original are televiziune prin satelit si plita iar un iPhone nu dispune de asa ceva. ” – marturiseste, vizibil jenat Tsa Tsare A Nu, responsabil CTC la vama.

Romania nu este nici ea ferita de disputa economica intre puterile globale. Pe piata de la noi se gasesc acum, deopotriva Vomafone si Vodafone, Dagya si Dacia, Sarmahe si Sarmale, Rakyu si Rachiu, Masole si Fasole, Covridgy si Covrigi. Si asta pentru ca americanii si britanicii au mana de lucru iefitina si trimit la export marfa ce imita toate brandurile din lume. Inclusiv brandul nostru de tara – celebra Prunza – este acum inlocuit de o imitatie numita Frunza.