Cercetatorii din Berceni ingrijorati de schimbarea polilor manglitici

  • Revista Human Nature publica un studiu efectuat in colaborare cu cercetatorii din Berceni, la Cercul Cocalar. Bucurestiul supranumit, din cauza furturilor, “Tropicul Racului” 

Comunitatea stiintifica este ingrijorata de inveresarea polilor manglitici, dupa ce doi temerari englezi au anuntat ca si-au pierdut portofelele in zona Baneasa – Aviatiei. Cercetatorii aflati permanent la statia Berceni de la Cercul Cocalar au confirmat intamplarea si au anuntat ca au fost luati prin surprindere de deplasarea polilor manglitici, de la sud spre nordul Bucurestiului. “Vara trecuta un pol manglitic puternic a fost depistat in zona Lipscani. Acum, dupa intamplarea cu englezii, putem confirma deplasarea acestuia – cel mai probabil cu mijloacele de transport in comun – spre nordul capitalei” – spune Vasilica Racovita Nobila Namfosteusson, consultat stiintific pe probleme fizica buzunarelor.

Articolul publicat in Human Nature este defaimator la adresa Bucurestiului si sustine ca din cauza furturilor orasul isi merita porecla ofensatoare de “Tropicul Racului”. Autorii ii avertizeaza pe calatorii straini care vor sa ajunga in zona Cercului Cocalar ca vantul bate puternic in buzunarele celor din zona, acest fenomen influentand si deplasarea polilor manglitici.