BOR introduce sutana reflectorizanta

  • Preotii isi schimba echipamentul de serviciu. Pentru a le spori vizibilitatea printre de enoriasi, BOR le-a pregatit acestora noi uniforme, reflectorizante.

Noile sutane reflectorizante vor fi prezentate publicului chiar in noaptea de Inviere. Parintele Andri Popa, Inalt-croitor pe langa BOR (2.03 m), ne explica aceasta schimbare de imagine: “Se renunta astfel la vesmintele de culoare neagra care ii deprimau pe credinciosi. Vom avea un look ceva mai viu. Chiar si la inmormantari. Stiti vorba aia a romanului: <<nici dracu’ nu mai e atat de nergu!>>”

Andri Popa sustine ca cel mai mare avantaj al introducerii sutanelor reflectorizante e recunoasterea gradelor preotesti: “Un simplu parinte va purta o sutana verde, iar un mitropolit va avea vesta portocalie. “

Exista si voci care contesta trecerea la noile uniforme de serviciu. Dan Puric se numara printre cei mai puternici contestatari: “Eu cand eram mic mimam ca joc rugby in curtea bisericii si placam cate-un popa d-asta de la All Blacks…pacat, mare pacat ca ne indepartam de traditii…”