Biserica vrea și ea “controbor” în mijloacele de transport în comun

  • Pe lângă obișnuiții controlori, vom vedea în curând, în mașinile RATB și un controbor, adică un controlor desemnat de BOR. Acesta va verifica, pentru moment doar în capitală, dacă pasagerii se închină corect. 

S-ar putea să vă inchinați chiar acum, când citiți această știre. Nu-i nimic! Dar când o veți face în mijloacele de transport în comun trebuie să purcedeți în a face crucea cât se poate de regulamentar. Altfel riscați o mustrare și chiar o amendă din partea unui controbor. De ce este nevoie de un astfel de controbor ne explică trainerul BOR, Ioana Darcu: “trăim în secolul vitezei și viteaza asta se reflectă și-n felul în care am ajuns să ne închinăm. Degetele le ținem aiurea, mâna nu execută regulamentar mișcarea și practic oamenii din autobuz asistă la un dans sincron grotesc, în loc să remarce și să aplaude o execuție perfectă și momentul sacru în care se folosește semnalul recunoscut internațional pentru <<Doamne-ajută!>>”

În cadrul unor dezbateri, organizate la scara unui bloc din cartierul Titan, s-a propus chiar ca în mașinile RATB să existe câte un preot care să facă, la capăt de line, asemenea însoțitoarelor de zbor, un instructaj corect și complet despre cum ar trebui să ne închinăm. Propunerea nu a trecut pentru că un pensionar a ripostat vehement: “Nu se poate! În autobuz și-așa e aglomerat ca dracu’! Doamne, iartă-mă!”

(sursă foto: Metropotam.ro)