Anvelope de iarna pentru caruciorul de copii

  • Parintii care imping pe strada un carucior de copii si biciclistii vor scoate iarna asta bani din buzunar pentru anvelope de iarna. 

Noul Codul Rutier nu-i bulverseaza doar pe soferi. O prevedere pe care nimeni nu a bagat-o in seama anunta amenzi drastice pentru cei care merg, in lunile de iarna, cu bicicleta sau cu un carucior pentru copii, in cazul in care acestea nu-s echipate corespunzator. Nu conteaza daca este sau nu zapada pe carosabil, de la sfarsitul lunii noiembrie, fiecare bicicleta si fiecare carucior trebuie sa sa aiba, obligatoriu, roti speciale de iarna. De asemenea, se vor efectua si controale in trafic pentru verificarea franelor, a fularului, fesului si manusilor pasagerilor.

Magazinele specializate deja s-au dotat cu astfel de produse. Ghidon Qivote – angajatul unui astfel de magazin – ne-a precizat ca rotile de iarna au cateva insemne speciale: literele EC*LER pentru carutul de copii si BICIC*LER pentru anvelopele destinate bicicletelor.

Pentru a incuraja trecerea la rotile de iarna, politia rutiera, urmeaza sa ofere premii pe strada constand in CD-uri cu colinde si bilete la concertele lui Stefan Banica JR si Stefan Hrusca.