Alerta in Bucuresti! A aparut Capusa de Converse

  • Specialistii spun ca aceasta capusa mutant (Conversae Capussorum) are o predilectie pentru cei care citesc si poarta incaltaminte de culoare rosie. “Ea nu dispare decat prind arderea unui siret de la perechea afectata. Daca a apucat sa se prinda de limba pantofilor, le poti spune adio” spune un fost medic, acum cercetator cizmar la Magurele. 

Batranii orasului au botezat Capusa de Coverse “Daunatorul de tenisi” si tot ei spun ca au reusit sa se tina departe de astfel de probleme purtand gumari si chinezarii: “sa vezi cum se zbate daca imi dau jos sandalele si raman doar in sosete” – spune amuzat Valeriu Zgonea, un batran pe care l-am gasit pe langa cladirea Parlamentului.

In mod bizar Capusa de Converse a intrat la noi in tara printr-un curent mainstream. Adica ea fost vazuta prima data la un festival de bere unde cantau cei de la Voltaj.  Cizmarul nostru e contrariat: “Ne-am fi asteptat ca acest distrugator de bascheti sa se multiplice in locurile unde canta Omul cu Sobolani, dar se pare ca s-a dezvoltat intr-un mediu cu bere la PET si abia apoi a trecut le festivalurile mai hip. Posibil sa se fi hranit cu materialul caserolelor de mici si sa fi prins gustul pentru tenisii Converse relativ recent… ”

Lucian Mandruta a avut si el un comentariu extrem de pertinent pe marginea pericolului generat de-aceasta capusa. El ne-a declarat: “Da! Musca!”