Afacere de sezon: Parintii vand albume cu inregistrarile profesorilor

  • Ca sa faca bani pentru fondul scolii mai multi parinti s-au decis sa scoata pe piata albume intregi (casete, cd-uri si dvd-uri) cu inregistrari audio ale profesorilor din diverse scoli. 

Marcel Popescu este de profesie macelar. Acum vinde casete si cd-uri pe Calea Floreasca. Din macelar am ajuns mercenar, spune el usor jenat. Marcel a scos pe piata doua albume: “Ori sunteti saraci, ori sunteti nesimtiti” (numele albumului este dat de hitul cu acelasi nume interpretat magistral de Dana Blandu. Al doilea  – Lupta de clasa – este cu niste profesori mai necunoscuti, dar care vor sa iasa si ei la rampa, profitand de noul val si de atentia acordata in aceste zile spagarilor. Scoala 10 a scos un album de nota 10, spun specialistii.

In afara de Marcel, pe Calea Floreasca mai sunt si alti parinti care au scos albume pirat cu invatatori sau profesori care cer spaga sau care au limbaj obscen la clasa. “Daca asta se cauta, asta dam pe piata” ne spune unul dintre ei. Clientul comanda muzica. Am avut pe cineva care zicea ca e turist care mi-a cumparat 3 cd-uri. Zicea ca le-asculta in masina, cand pleaca alaturi de familie in weekend. Le pune sa auda si cei mici care l-ar fi zapacit cu intrebarile despre cum e la scoala.

Cat Music si Roton sunt doua case de discuri care si-au manifestat interesul de a semna contracte de colaborare cu profesori dispusi sa se autodenunte cu inregistrari personale. “Putem face un material foarte dragut chiar si in studio. Banii nu sunt niciodata suficienti, asa ca alaturi de noi i-ar putea multiplica.”

Interesant este ca si radiourile s-au aratat deschise pentru a difuza in topurile muzicale, topul spagilor in format mp3.