Administratia orasului Targoviste a vandut Turnul Chindiei

  • Ca sa faca rost de bani cat mai rapid pentru incalzirea scolilor, Primaria Targoviste a luat o masura drastica: a vandut Turnul Chindiei localitatii prahovene Brazi

Vremurile grele ne imping la masuri disperate. Acesta pare sa fie raspunsul administratiei orasului Targoviste pentru a-si justifica decizia controversata de a intraina simbolul orasului – Turnul Chindiei. “Bine ca am gasit cumparator” – spun cei din administratie. Au vandut ei rusii Alaska si n-a fost tam-tam. De banii luati pe turn vom pune centrale termice in scoli. Iar in parcul Chindia, langa Curtea Domneasca vom aduce un furnal de la Mechel Targoviste, caci societatea oricum nu-l mai foloseste.

Cei din comuna Brazi sunt incantati de achizitie si au decis deja sa-i adapteze denumirea monomentului la specificul orasului. Astfel, acesta nu se va mai chema Turnul Chindiei, ci Turnul Chimiei. 

Weekend-ul 18-19 ianuarie va fi ultimul in care targovistenii vor mai putea admira, la ei acasa Turnul Chindiei. Tot atunci, in parcul Chindia va avea loc si protestul asociatie Uniti Salvam Turnul Chindiei si concetul Ace of Base, trupa suedeza urmand sa interpreteze cunoscuta piesa: Don’t turn around.