Adio probleme în trafic! Dacioplan-ul e pe agenda Renault și Airbus

  • Aglomerația de pe DN1 sau cea de pe drumul spre mare vor fi istorie! Românii vor putea zbura (la propriu!) cu Dacioplan-ul, un vehicul dezvoltat de Reanult și Airbus, la Ghimbav.

Viitorul se întâmplă acum! Iar Dacia se pregătește de o lansare spectaculoasă: primul Dacioplan. Acesta este numele unui proiect ultrasecret, ce-și propune să dezvolte o mașină zburătoare low-cost. Dorința dezvoltatorilor e ca fiecare român să-și permita din banii câștigați într-un an, avansul la Dacioplan.

Cum a intrat LeFrigaro în posesia informațiilor despre Dacioplan? Tăurel V. Vlaicu – angajat la fabrica de frigidere din Găești – ne-a divulgat detalii interesante despre planurile celor doi giganți: “Noi facem acum componentele pentru răcire! Vă spun, e vorba de o colaborare la nivel înalt între România și Franța. Noi le punem la dispoziție aerul și ei fac restul, adică tot. Mai luăm o țuiculiță?”

Dacioplan se va vinde sub sigla Reanult în România și sunt discuții si pentru câteva țări africane cu infrastructură asemănătoare cu a noastră.

Deocamdata se știu următoarele detalii: mașina-avion va putea transporta până la 4 pasageri, iar cel care o pilotează nu are nevoie decât de permis categoria B și un plan de zbor pre-aprobat. Nu se știe încă autonomia de zbor, așa că viitorii clienți nu-și pot face încă planuri de navetă in Spania sau Italia, dar cu siguranță, spune domnul Vlaicu, vom putea merge în Ungaria, Bulgaria și, posibil, Grecia.