18 milioane de romani vor intampina Anul Nou pe Heathrow

  • Britanicii au avut dreptate: a inceput invazia romanilor!

Pe cel mai mare aeroport londonez e forfota mare. Milioane de romani si-au desfacut bagajele si s-au pus pe impaturit sarmale. Micile ecrane din aeroport transmit deja promo-uri cu Dan Negru si scenete de pe TVR2. Atmosfera e una de sarbatoare. Se danseaza Brasoveanca, Pinguinul si Perinita. Localnicii aplauda si ei crezand ca e vorba de un flashmob.

“Am citit intr-un ghid ca anul asta Londra va fi destinatia perfecta pentru Revelion, dar nu credeam ca o sa fie atat de frumos…e aglomerat si peste tot se vorbeste romaneste. Imi dau lacrimile pentru ca e ca acasa, cand sunt tigai la reducere in supermarket.” – spune Gina Elizabeta din Pascani. Suntem imbranciti si buzunariti de un tanar entuziast. Se recomanda Daniel Buzdugan si spune ca lucreaza la radio: “Dupa Revelion mergem acasa. Suntem toata familia aici pentru ca am vrut sa-i facem o farsa domnului Cameron.”

La ora transmiterii acestei stiri pe una din pistele de aterizare se instaleaza un cort de nunti.  Fortele de ordine si-au abandonat misiunea si s-au aliniat la un targ de job-uri ad-hoc. Se cauta ospatari pentru o nunta de manelisti, iar salariile sunt cu mult peste cele primite de occidentalii din India sau Pakistan. Un indian zambeste larg si ne marturiseste: “Asta nu e Marea Britanie, e Marea Unire, frate!”

Pret de cateva secunde sarbatoarea e umbrita de un mic incident. Florin Salam i-a furat ghiozdanelul lui Adi Minune si a ascuns in el 3 pliculete de zahar pudra: “pentru cozonac, pentru de dimineata” se scuza manelistu’. Lumea se impaca rapid si se-aud urale cand la statia de amplificare o doamna intreaba cu accent britanic: “Who is Pasageru Numaru Unu?”